Aantrekkende economie zichtbaar achter de ruit

Winkels binnenstad zitten te springen om personeel

 Binnenstad Ondernemers Federatie
De oogst van een rondje Schoolstraatl Venestraat, Spuistraat, Passage, Groenmarkt: minstens 22 schreeuwen om personeel.

Een rondje door de binnenstad neemt elke twijfel weg: de winkels draaien goed: aan het aantal oproepen in de etalages te zien lijkt het wel of elk filiaal wel één of meer verkopers of ander personeel kan gebruiken.

BOF bulletin nr. 31 - oktober 2006

Een van de bedrijven die op deze wijze adverteert is V&D. Bedrijfsleidster Ingeborg Jansen: “De koopkracht neemt duidelijk toe, dus meer bezoekers, meer kopers, meer omzet.” Kortom: er is werk aan de winkel.
Niet alleen via de ramen wordt overigens gezocht naar personeel. Jansen: “We werven op alle geijkte manieren, waarbij het opvalt, dat verkooppersoneel reageert op de raamadvertenties en het hogere kader juist via ondermeer internet solliciteert. We krijgen veel allochtone sollicitanten, wat we natuurlijk heel toejuichen. Maar we zoeken ook autochtoon personeel, want het personeel moet een afspiegeling vormen van het publiek.”

Stagiairs

Overigens kunnen ingewerkte stagairs ook uitstekende diensten bewijzen in een winkel. Ook V&D heeft goede ervaringen met stagiairs: de mix van ervaren personeel, beginnend personeel en stagiairs wordt er gekoesterd. Voor stagiairs in de binnenstad is zelfs een aparte organistie in het leven geroepen: het SOB (zie pagina 2).

Bedrijven die graag stagiairs in tijdelijke dienst wil stellen of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met het SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijven). Voor de binnenstad is dat Nel van der Velden, programmamanager SOB.
Te bereiken op Bureau Binnenstad,
tel .070 313 13 52

BOF bulletin nr. 31
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 31
Download BOF bulletin nr. 31 Of bekijk dit nummer online.