Snel een extra paar dankbare handen tegen lichte vergoeding

Al eens aan een stagiaire gedacht?

Door de aantrekkende economie missen ondernemers een paar extra handen in de winkel. Er is weer meer werk, de klanten kopen vaker een artikel, dus er is meer personeel nodig. Via personeelsadvertenties of CWI is het echter niet altijd eenvoudig om nieuwe medewerkers te vinden. Een alternatief voor dit probleem is ..... een stagiaire.

BOF bulletin nr. 31 - oktober 2006

Maar waar vindt u die zo gauw? Wel, heel simpel. U geeft gewoon aan het SOB Den Haag Centrum door dat u een bepaalde klus te doen heeft en dat u plaats heeft voor een stagiaire.

Wat is het SOB Den Haag Centrum?

SOB staat voor Samenwerking Onderwijs Bedrijven. Twee programmamanagers van SOB zijn gehuisvest bij Bureau Binnenstad op het Buitenhof 47.

Wat kan het SOB voor u als ondernemer betekenen?

SOB ziet zichzelf als bruggenbouwer tussen onderwijs en bedrijfsleven. Vaak weten beide partijen niet wat zij voor elkaar kunnen betekenen, maar dat kan juist heel veel zijn:

Ook leerlingen vanuit het vmbo hebben dringend behoefte aan praktijkervaring. Zij kunnen bijvoorbeeld administratief werk doen op kantoor of de voorraad in een winkel bijhouden.
Uiteraard zijn er verschillen in opleidingen en niveaus en dus ook in wat stagiaires kunnen en moeten leren. Het SOB kan u hierbij adviseren.
In de eerste plaats komen de stagiairs om kennis te vergaren. Maar als zij eenmaal zijn ingewerkt, dan kan de ondernemer ook wat aan hen overlaten en die heeft er zeker ook veel aan.
Kort en goed ..... u kunt uw tekort aan menskracht oplossen door een stagiaire een plek te bieden. Of het nu vmbo, mbo of hbo leerlingen/studenten zijn, bij goed onderwijs mag juist de noodzakelijke praktijkervaring en kennismaking met de praktijk niet ontbreken. Bovendien werkt u mee aan het realiseren van goedopgeleid toekomstig personeel waar u in de toekomst ook weer de vruchten van zult plukken.
En het mooie is ..... het kost u weinig of niets, alleen wat van uw tijd om hen te begeleiden zodat zij een en ander op de juiste manier aanleren. Slechts voor hbo stagiaires is een kleine vergoeding verplicht en voor mbo stagiaires mag dit wel, maar moet niet. Echter, als zij goed werk leveren, mag daar natuurlijk ook wel iets tegenover staan.

Het SOB is van dinsdag tot en met donderdag te bereiken op 070  3131352 en wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

BOF bulletin nr. 31
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 31
Download BOF bulletin nr. 31 Of bekijk dit nummer online.