Van dictaat tot sleutelstuk

Meetobben over het VCP

‘Circus VCP’ heeft haar laatste voorstelling nog niet gespeeld. Eerst leek het bruuske Verkeers Circulatie Plan, dat de verkeersstromen in en ver rond de binnenstad helemaal om wil gooien, er in eerste instantie door de gemeente promptverloren doorgedrukt te worden. Het is aan raadslid Marieke Bolle (PvdA) te danken, dat het toch anders is gelopen, want uit de twee discussierondes, die ze voorzat is een harde kern meedenkers gegroeid, die de gemeente er nu met plezier met de haren bijsleept.

BOF bulletin nr. 36 - mei 2007

‘Sleutelfiguren’ worden ze genoemd, want er wordt nu veel aan het aanvankelijke plan gesleuteld: bijna niemand staat te springen om een stad die verkeerstechnisch in sectoren worden onderverdeeld.

Met ongeveer vijftien personen wil de gemeente nu verder gaan
Het gesleutel heeft inmiddels drie varianten opgeleverd:

Variant 1: Verleiden

Variant 2: CityRing

Variant 3: VCP Extra

Flankerend beleid

(bij alle varianten)

De planning

Op dit moment worden de effecten van de drie varianten op het gebied van verkeer, milieu en veiligheid doorgerekend. Op 2 mei volgen de resultaten van de effectenstudies van de drie varianten. Op 3 mei worden de resultaten in de betrokken stadsdelen gepresenteerd. Ook tijdens deze presentaties is er ruimte voor reacties van sleutelfiguren en bewoners.

Het college neemt waarschijnlijk op 15 mei een besluit voor een raadsvoorstel en in juni kan de gemeenteraad het voorstel op de agenda zetten.

BOF bulletin nr. 36
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 36
Download BOF bulletin nr. 36 Of bekijk dit nummer online.