ShoppingNight in de herhaling

© Binnenstad Ondernemers Federatie

De ShoppingNight 2007 is een groot succes geweest. Publiek en bedrijfsleven waren enthousiast. Binnenstad-wethouder Peter Smit zette deze nacht zelfs op de eerste plaats in de top 10 van meest bijzondere Haagse evenementen.

BOF bulletin nr. 43 - maart 2008

Deze avond zou kunnen uitgroeien tot een landelijk icoon voor het shoppen tot middernacht: een stimulans voor bezoekers om kennis te maken met het winkel- en horeca-aanbod in de Haagse binnenstad.

50.000 extra bezoekers

In 2007 waren er ongeveer 50.000 extra bezoekers, die langer bleven ‘plakken’ als doorgaans. Rond 23.00 uur was het in de Binnenstad even druk als op een reguliere koopavond om 20.00 uur. Enkele groot winkelbedrijven hadden het zelfs zo druk dat ze pas om 00.30 uur met de laatste klanten konden afrekenen.

De tweede editie van de ShoppingNight is dit jaar op donderdag 19 juni. Het streven is dan minimaal 75% van de winkels geopend te hebben tot aan middernacht.
In de Grote Marktstraat (catwalk!), in de Haagsche Bluf, op het Buitenhof, de Passage, de Hoogstraat/ Noordeinde en De Plaats zal het allemaal gebeuren. Mogelijk komt er een combinatie met Noordeinde Culinair.
 

BOF bulletin nr. 43
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 43
Download BOF bulletin nr. 43 Of bekijk dit nummer online.