Wethouder wil meer nachtleven in binnenstad

De café’s aan de Denneweg en in het Hofkwartier mogen – als het aan wethouder binnenstad Frits Huffnagel ligt – minstens een uur langer open blijven: door de week tot 2 uur en in het weekend tot 3 uur ’s nachts. De wethouder hoopt dat dit nog voor de zomer een feit is.

BOF bulletin nr. 51 - april 2009

Dit deelde Huffnagel mee op dinsdagavond 14 april in Café Momfer de Mol in de Oude Molstraat, nog nagenietend van de Binnenstadsborrel waar hij net ook had staan schitteren. Op uitnodiging van de VVD lichtte hij daar een tipje van de 'concept-horecavisie op. Wel wil de wethouder met de ondernemers goede afspraken maken. “Het kan niet zo zijn dat het genot van de een de overlast is van een ander.”

Roken

De versoepeling geldt niet voor de terrassen. Maar als de kroegscene zich verplaatst naar de straat, kan er toch een probleem ontstaan. Daarom wil de wethouder regels instellen, die voorkomen dat mensen na een bepaalde tijd nog naar buiten gaan om daar te gaan roken.
De café’s aan het Plein en op de Grote Markt hebben al vrije sluitingstijden, maar tot teleurstelling van de wethouder wordt daar nauwelijks gebruik van gemaakt.
Huffnagel: “Den Haag wordt een echte studentenstad, maar zij zoeken het vertier nog steeds in Amsterdam en Rotterdam. Dat zou niet hoeven.”
Huffnagel kwam tot zijn nieuwe visie door een motie van de raad, waarin unaniem voor ruimere openingstijden werd gepleit.
De wethouder verwacht dat het voorstel dan ook zowel het college als de raad moeiteloos zal passeren, mogelijk zelfs nog voor de zomer.

BOF bulletin nr. 51
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 51
Download BOF bulletin nr. 51 Of bekijk dit nummer online.