Prijs voor terugdringen criminaliteit binnenstad

© Binnenstad Ondernemers Federatie
José, wat zit er nou in die doos? V.l.n.r. MKB-voorzitter Zuid-Holland en presentator, Rob Schippers, Sylvia Wolters van Politiebureau Jan Hendrikstraat, José Mendels van de Binnenstad Ondernemers Federatie, René Borst van Trigion Beveiliging en Jan Vlijm van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, die de prijzen uitreikte.

Een bedrag van 2.500 euro. Dat heeft de Haagse Collectieve Briefing in de binnenstad in de wacht gesleept. Het is de Veiligheidsprijs van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, die is ingesteld om eenvoudige, maar doeltreffende projecten tegen criminaliteit te promoten.

BOF bulletin nr. 57 - december 2009

Tijdens de Collectieve Briefing wisselen politie, Openbaar Ministerie, gemeente, HTM en beveiligers twee keer per week informatie uit over veeplegers, overlastgevers, winkeldieven en zakkenrollers. Dit alles onder auspiciën van politiebureau Jan Hendrikstraat in een ruimte in de tramtunnel.
Het lijkt vruchten af te werpen: Het aantal slachtoffers van bovengenoemd gedrag is afgenomen.
Gezien het succes ligt uitbreiding voor de hand. Zo wordt overwogen of de beveiligers in de binnenstad ook graffiti, volle afvalbakken, hinderlijke hangjongeren en kapotte bestrating kunnen melden.
Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing is opgericht door de Politie Haaglanden en de Haagse Kamer van Koophandel.


BOF bulletin nr. 57
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 57
Download BOF bulletin nr. 57 Of bekijk dit nummer online.