Peter ‘City Center’ Streng wint BOFFERD 2010

© Binnenstad Ondernemers Federatie
Peter Streng (links) ontvangt de BOFFERD uit handen van BOF-voorzitter Rogier Bakker (rechts).

Tijdens de Binnenstadsborrel van dinsdag 11 mei in de nieuwe horecagelegenheid Millers aan het Plein heeft Peter Streng van tabakszaak ‘De Jongens’ de BOFFERD ontvangen. De jaarlijkse uitreiking van deze fraaie glazen bokaal is door de Binnenstad Ondernemers Federatie (BOF) ingesteld als beloning voor personen die zich inzetten voor de promotie en de uitstraling van de Haagse binnenstad.

BOF bulletin nr. 62 - mei 2010

Peter Streng, mede-eigenaar van tabaksspeciaalzaak De Jongens in o.a. de Vlamingstraat, kreeg de onderscheiding uit handen van voorzitter Rogier Bakker, omdat hij door zijn jarenlange inzet mede aan de wieg heeft gestaan van de komst van de Experimentenwet Bedrijven Investerings Zone. Deze wet maakt het mogelijk dat ondernemers in een bepaald winkelgebied verplicht kunnen worden om gezamenlijk te investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.
 

© Binnenstad Ondernemers Federatie
Yvo Tetteroo en Mendy van Veen zijn trots op hun presse-papiers.

City Center

Daarnaast is Peter zes jaar lang voorzitter geweest van de ondernemersvereniging City Center, het gebied met de belangrijke winkelstraten Spuistraat, Vlamingstraat en Venestraat. Ook hier is hij actief betrokken bij de komst van een Bedrijven Investerings Zone voor zijn gebied.
Al deze activiteiten, zowel op lokaal als op landelijk niveau, maar vooral het feit dat Peter jarenlang als voorzitter actief is geweest in een winkelgebied dat gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van veel filiaalbedrijven en daar met name met zijn lobby voor de komst van de Experimentenwet Bedrijven Investerings Zone zijn nek heeft durven uitsteken heeft voor het bestuur van de BOF de doorslag gegeven.

Denneweg

De andere genomineerden voor de prijs, Yvo Tetteroo (eigenaar van de interieurwinkel Alles in Stijl in de Denneweg en voorzitter van de ondernemers in de Denneweg e.o.) en Mendy van Veen (stadsdeelmanager Centrum en Binnenstadscoördinator bij de gemeente Den Haag) kregen lovende woorden van voorzitter Rogier Bakker en werden eervol voor hun werkzaamheden bedankt met de speciale BOF Presse Papier.

BOF bulletin nr. 62
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 62
Download BOF bulletin nr. 62 Of bekijk dit nummer online.