Twee BIZzen erbij in de Binnenstad

© Binnenstad Ondernemers Federatie
Wethouder Henk Kool (midden) toon zich content over de uitslag van de BIZ-stemming, evenals Ton Rijerkerk van de Kamer van Koophandel (links). Voorzitters Joep Logjes (Hofkwartier), Madeleine Ekegårdh (Noordeinde) en Leen Kersbergen( Paleispromenade) tonen niet minder trots de cijfers.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Hoogstraat/Noordeinde en het Hofkwartier zijn nu een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) geworden. Zij sluiten zich daarbij aan bij de Denneweg en omgeving, die als eerste over de streep kwam met dit systeem.

BOF bulletin nr. 67 - december 2010

Dit maakten economie-wethouder Henk Kool en Ton Rijerkerk van de Kamer van Koophandel bekend op 29 november.

De Hoogstraat/Noordeinde had een opkomst van 65% en 88% voorstemmers, het Hofkwartier 58% deelnemers, waarvan 75% voor stemde.

Veiligheid

In een Bedrijven Investeringszone betalen alle ondernemers mee aan een gezamenlijk opgesteld plan om de winkelstraat aantrekkelijker te maken. Het gaat dan om bijvoorbeeld het organiseren van evenementen, het ophangen van feestverlichting of meer groen in het winkelgebied.
Daarnaast wordt het gebied extra schoongemaakt en wordt de veiligheid verbeterd. De bijdragen voor de BIZ worden geïnd door de gemeentelijke belastingdienst en doorgesluisd naar de BIZ-vereniging.

BOF bulletin nr. 67
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 67
Download BOF bulletin nr. 67 Of bekijk dit nummer online.