© Binnenstad Ondernemers Federatie
De nieuwe afvalkar voor de binnenstad. Koosnaam ‘Binkie’.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Binnenstad wordt nóg stiller

Sinds doorgaand verkeer uit de binnenstad wordt geweerd is het er stiller geworden. Maar het wordt nóg stiller. In het bijzonder voor de bewoners. Dit dankzij de nieuwe elektrische afvalkar van Van Gansewinkel, een der afvalophalers die de binnenstadondernemers bedient.

BOF bulletin nr. 69 - februari 2011
© Binnenstad Ondernemers Federatie
De wagen was bij de introductie op maandag 31 januari tijdelijk het speeltje van de wethouders Rabin Baldewsingh en Sander Dekker.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Zware wagens, met vervuilende uitlaatgassen zijn steeds minder welkom in binnensteden. Afvalverwerker Van Gansewinkel heeft daarom een elektrische vuilkar aangeschaft voor de Haagse binnenstad.
Bewoners ergeren zich vaak aan het geronk en lawaaiig geaccelereer van vuilniswagens op de vroege ochtend. Dat is met deze wagen goeddeels voorbij. Bovendien is de wagen kleiner dan de reguliere exemplaren, dus wendbaarder.

Op dit moment bedient de wagen zo'n 160 bedrijven in de binnenstad, die een contract met deze vuilophaler hebben afgesloten. De wagen slaat van 7 tot 10 uur 's ochtends zijn slag. Daarna niet meer, omdat de pollers dan omhoog gaan en Van Gansewinkel nog geen ontheffing heeft. "Maar daar wordt aan gewerkt", aldus een woordvoerder.

BOF bulletin nr. 69
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 69
Download BOF bulletin nr. 69 Of bekijk dit nummer online.