Rioolwerk en herinrichting
Winkels blijven toegankelijk

Omgeving Spuistraat aangepakt

 Binnenstad Ondernemers Federatie
Zo ongeveer zal de Spuistraat er uit zien na de aanpak.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Het was al aangekondigd, maar nu gaat het echt gebeuren. Het riool in onder andere Spuistraat, Vlamingstraat en Venestraat wordt vervangen, want dat is dringend nodig. De straten worden dan ook opnieuw ingericht.

BOF bulletin nr. 71 - april 2011

Het winkelpubliek wordt zoveel mogelijk gespaard door het werk vooral s nachts te laten gebeuren en overdag de straten met betonplaten af te dekken. Tegelijk wordt met de bestrating ook rekening gehouden met de bouw van de Nieuwe Passage.

 Binnenstad Ondernemers Federatie
De gemarkeerde gebieden worden aangepakt. De periodes wanneer staan erbij.
[Klik op de afbeelding voor groter]

Feestdagen

De straten die al dan niet gedeeltelijk worden aangepakt zijn Spuistraat (juli t/m november), de Vlamingstraat (mei t/m augustus), het gedeelte van de Kettingstraat tussen Achterom en Venestraat en het Achterom tussen Gravenstraat en Gortstraat (mei t/m juni).
Voor 15 november moet het karwei zijn geklaard. Loopt het uit (het werktempo hangt van het weer af), dan wordt het werk rond de feestdagen stilgelegd.

Rustig straatbeeld

De nieuwe bestrating wordt zoveel mogelijk aangepast aan de historische uitstraling van de panden. Gestreefd wordt naar een rustig straatbeeld waar de winkels centraal staan. Er komen twee afvoergoten in plaats van de huidige goot in het midden. De bestrating vindt plaats met mangaanklinkers.
Vooral s avonds en s nachts zal er worden gewerkt, na sluitingstijd van de winkels en vrdat er wordt bevoorraad.

Toezicht

s Avonds en s nachts zal er toezicht zijn. Overdag is er een omgevingsmanager aanwezig, die controleert op orde en netheid. Die is tevens beschikbaar voor op- en aanmerkingen.
Voor de bewoners worden informatiebrieven huis-aan-huis bezorgd. Verder kan er altijd informatie worden gevraagd via telefoonnummer 14070 van het gemeentelijk Contact Centrum.

BOF bulletin nr. 71
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 71
Download BOF bulletin nr. 71 Of bekijk dit nummer online.