Snel tweerichtingverkeer mogelijk

Politiebureau ‘JanHen’ twittert

Het is met het internetgebruik door ondernemers in de Haagse binnenstad droevig gesteld: gezien de ervaringen met de Collectieve Winkel Ontzeggingen (CWO) lijkt het er soms op dat alleen De Bijenkorf weet hoe internet werkt. Wel hebben ondernemers en andere winkeliers steeds meer mobieltjes met steeds meer functies.

BOF bulletin nr. 72 - mei 2011

En dat betekent dat er toch een grote stap op het gebied van de veiligheid kan worden genomen: de politie van Bureau Jan Hendrikstraat heeft de kracht van Twitter ontdekt.

‘SMS-jes’

Met Twitter (homepage: twitter.com) kun je ‘tweets’ maken: dat zijn een soort sms-jes, die iedereen kan ontvangen die dat wil: via internet of op een mobieltje dat de mogelijkheid van internetgebruik heeft - en dat zijn vrijwel alle nieuwe exemplaren.
Politiebureau Jan Hendrikstraat – ‘JanHen’ genoemd door ingewijden – stuurt regelmatig via Twitter berichten uit: dat kan een link zijn naar belangrijke info op internet, een waarschuwing voor een winkeldief of oplichter, een bericht over een bijeenkomst enzovoort.

Tweerichtingverkeer

Maar winkeliers kunnen ook reageren op deze berichten. Dat kan door een zogeheten ‘account’ aan te maken en je als ‘volger’ van
@PolJanHen aan te melden. Tweets die je dan stuurt met de adressering
@PolJanHen komen direct onder ogen van de medewerkers van het bureau. Deze berichten kunnen dan wel door iedereen worden gelezen. Wilt u er een besloten bericht van maken, dan moet u in een tweet vragen of de politie u ook willen ‘volgen’. Dan kunt u zogeheren ‘direct messages’ sturen (DM’s).

Internet blijft nodig

Maar u heeft het inmiddels wel gezien: internet zult u toch nodig hebben om enige stappen te kunnen ondernemen. Maar dat geldt ook voor de Collectieve Winkel Ontzegging en ‘Afrekenen met Winkeldieven’. Wij helpen u hier graag mee.

BOF bulletin nr. 72
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 72
Download BOF bulletin nr. 72 Of bekijk dit nummer online.