Bizzen doen het goed in Den Haag

Economie trekt weer wat aan: meer personeel gevraagd

“Ik ben trots op de bizzen. Die doen het in vergelijking met de rest van Nederland heel goed. Er zijn er al tien.” Aldus Wethouder Economie Henk Kool tijdens de presentatie van het programma ‘Den Haag Winkelstad’ in de Kamer van Koophandel op 9 mei.

BOF bulletin nr. 72 - mei 2011

“De biz is geen kattenpis”, rijmde de wethouder, “Want door het heffen van de bijdrages via de WOZ zijn er geen freeriders meer: mensen die wel de voordelen ondervinden van een winkeliersvereniging, maar er niet aan meebetalen. Daardoor is er meer geld om te investeren in winkelgebieden en ik kan er dan als wethouder makkelijker geld op toeleggen. Want als ondernemersverenigingen niet draaien kan ik niets voor ze doen, omdat er dan geen garantie is op verbetering.”

Economie trekt weer aan

“De economie trekt weer aan. We liepen met het herstel wat achter, net zoals de crisis hier wat later begon. In Den Haag zit nu eenmaal veel overheid. Eerst investeerde die extra, maar die is nu terughoudend geworden na deze extra investeringen. Maar de detailhandel gaat toch weer de goede kant op. Ik zie weer bordjes ‘personeel gevraagd’.”
Tevens merkte Henk Kool op dat de uitstraling van de wijk rond een winkelgebied van groot belang is voor de aantrekkingskracht op het winkelpubliek.

Marks & Spencer

Tijdens de avond werd ook bekend gemaakt dat Marks & Spencer misschien terugkomt in de binnenstad. De gemeente zal dit initiatief zeker ondersteunen. En ook bij het internetgebruik werd stilgestaan. In deze ontwikkeling lopen winkels nogal achter. De KvK wil dan ook een cursus sociale media organiseren voor winkeliersverenigingen.

‘Maak een advocaat lid!’

Grappig was ook een opmerking uit het publiek. Bedrijven merken ondanks alles dat de overheid nogal traag of zelf helemaal niet reageert op correspondentie van winkeliers en overige bedrijven. Een winkelier meldde dat hij een advocaat in zijn winkelgebied lid had weten te maken. Die doet nu ook de correspondentie en de ervaring is dat de instanties dan veel sneller reageren.

BOF bulletin nr. 72
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 72
Download BOF bulletin nr. 72 Of bekijk dit nummer online.