Klachten uit Prinsestraat en Torenstraat over gevolgen VCP

Huren niet meer op te brengen

© Binnenstad Ondernemers Federatie
Kees Bruins voor zijn zaak aan de Torenstraat: “bezoekers vanuit de Mauritskade weten niet hoe ze ons nog kunnen bereiken. Na een grote omweg lopen ze vast op de Prinsegracht.”
[Klik op de afbeelding voor groter]

“Misschien valt het in hartje binnenstad wel mee, maar hier in de periferie constateerden we direct na 20 november 2009 dat het bergaf ging. Zelf merk ik dat ik nooit meer schilderijen hoef af te leveren in Ypenburg, Voorburg, Leidschenveen en Zoetermeer. Ik heb een goede website en folders verstuurd, maar tegen de nadelen van het VCP valt niet op te flyeren.”

BOF bulletin nr. 74 - september 2011

Kees Bruins van MYST Artshop aan de Torenstraat zit het hoog. Heel hoog. Met bloedend hart heeft hij zijn winkelruimte te huur aangeboden.
“Ik zou zo graag hier willen blijven, maar door de terugloop staat de huur niet meer in verhouding tot de inkomsten. Ik heb hier altijd goed gedraaid, maar nu komen mijn bestellingen alleen nog uit Den Haag West. Bezoekers met de auto uit het oosten hebben de moed opgegeven. Ook is er minder doorstroming en dat merken we.”
“De hele straat kampt met omzetdalingen. Ook uit de Prinsestraat hoor ik dergelijke geluiden. Het lijkt er op, dat alleen bedrijven met een buurtfunctie het hoofd boven water kunnen houden.”

BOF bulletin nr. 74
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 74
Download BOF bulletin nr. 74 Of bekijk dit nummer online.