Haagse binnenstad in trek bij investeerders

© Binnenstad Ondernemers Federatie
Impressie van de geplande nieuwbouw op de hoek van de Kalvermarkt/Spui, waarvoor de Ierse kledingretailer Primark en Ontwikkelingsmaatschappij Kalvermarkt een huurovereenkomst hebben getekend.
[Klik op de afbeelding voor groter]

De Haagse binnenstad is in trek bij investeerders. Wethouder Marjolein de Jong (Cultuur, Binnenstad, Internationaal) maakte bekend dat drie projectontwikkelaars vergevorderde plannen hebben om drie locaties op en vlakbij de Grote Marktstraat te herontwikkelen.

BOF bulletin nr. 75 - december 2011

Het gaat om nieuwbouw voor woon- en winkelruimte op de hoek van het Spui en de Kalvermarkt, een initiatief voor verbouw en nieuwbouw op de hoek Grote Marktstraat en de Wagenstraat aan de kant van Peek & Cloppenburg (“La Cigüeña”) en een initiatief voor verbouw en uitbreiding op de hoek Grote Marktstraat en de Wagenstraat aan de kant van de Bijenkorf (“Sijthoff”).

Steeds meer bezoekers

Marjolein de Jong: “Ik ben blij dat, in weerwil van de economische crisis, investeerders de weg naar de Haagse binnenstad weten te vinden. [...] Nu al zien we dat de omzet van winkeliers in de Haagse binnenstad is toegenomen, en dat er steeds meer bezoekers van buiten de stad naar Den Haag komen”.

BOF bulletin nr. 75
Dit artikel stond in BOF bulletin nr. 75
Download BOF bulletin nr. 75 Of bekijk dit nummer online.