Copy

Overlast bedelaars, colporteurs en muzikanten

Nieuwsbrief BOF

Inmiddels zijn we een jaar – en vele ergernissen – verder na de inhoudelijke behandeling in 2011, maar de BOF zit niet stil. Het onderwerp is voor betrokkenen (gemeente, ondernemers en politie) nog steeds topprioriteit. Zo is ook BIZ City Center een eigen initiatief gestart om de problematiek in kaart te brengen.


Project Noordwal – Veenkade (VAB)

Nieuwsbrief BOF

Er zijn belangrijke stappen gezet rondom het project Noordwal-Veenkade, het herstel van de historische gracht en de aanleg van de Vol Automatische Berging (160 parkeerplekken).


Spektakelstuk ShoppingNight 14 juni

Nieuwsbrief BOF

Op donderdag 14 juni unieke koopjes jagen tot middernacht. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft weer een drukte van jewelste te worden! En het thema? Cool Hunt!


Collectieve Portofoon Systeem

Nieuwsbrief BOF

In het verleden is in de Haagse binnenstad gewerkt met het Collectieve Portofoon Systeem. Doelstelling betrof het snel en goed onderling contact hebben tussen politie, HTM, beveiligers, handhavingsteams en winkels, resulterende in een betere veiligheid en onderlinge samenwerking.


De fiets en de voetganger binnen het pollergebied

Nieuwsbrief BOF

Eind 2011 heeft het college van B&W een voorstel gedaan om de hele binnenstad tot voetgangersgebied te bestempelen, waarin de fiets “te gast” is. Inmiddels heeft de BOF gesproken met de betrokken ambtenaren en met de Fietsersbond.


Bureau Binnenstad bestaat 10 jaar

Nieuwsbrief BOF

Bureau Binnenstad Den Haag, een initiatief van KvK Den Haag, Stichting Binnenstad en gemeente, bestaat tien jaar.


Factory Outlet Center Bleiswijk / Zoetermeer

Nieuwsbrief BOF

De mogelijke ontwikkeling van een Factory Outlet aan de rand van Bleiswijk en Zoetermeer (zie bijvoorbeeld Batavia Stad of Roermond) baart de BOF grote zorgen.


Start inspraak herinrichting station Hollands Spoor

Nieuwsbrief BOF

De route vanaf het station Hollands Spoor is één van de aanloopstraten richting de binnenstad. Het zal worden ontwikkeld tot een levendige en waardige entree. Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers, de Stationsweg krijgt plek voor terrassen en door duurzame materialen te gebruiken wordt een ‘rode loper’ uitgerold richting de binnenstad. De BOF is verheugd met deze ontwikkelingen.


Stand van zaken mbt Collectieve Winkel Ontzegging

Nieuwsbrief BOF

De verwachting is dat in de maand juni gestart zal worden met de nieuwe werkwijze. De voorbereidingen zijn bijna afgerond en de laatste gesprekken vinden op dit moment plaats (pilotdeelnemers, OM, politie en gemeente).


Toerisme legt Den Haag geen windeieren

Nieuwsbrief BOF

Uit het Jaarverslag 2011 van Den Haag Marketing blijkt dat er in dat jaar 1.178.700 overnachtingen zijn geweest in Haagse hotels en een geschatte economische spin-off van zakelijke bijeenkomsten van 60 miljoen euro.


En verder:

> Resultaten 1ste e-mailnieuwsbrief

> Proefpilot stallen fietsen in uitgaansgebied

> Voedselbingo voor de voedselbank

> Nieuw BOF Bestuurslid, Leyla Cinemre (C&A)