© Binnenstad Ondernemers Federatie
[Klik op de afbeelding voor groter]

Stallen fietsen en fietswrakken

Er gebeurt veel op fietsgebied in de Haagse binnenstad. Nog niet voor iedereen zichtbaar, maar voorbereidingen worden getroffen om hier de komende tijd vele slagen te gaan maken.

Nieuwsbrief BOF - juli 2012

Ten eerste is de Fietsenstalling Biessieklette De Laan open. De nieuwe – goed geoutilleerde - stalling biedt plaats aan 500 fietsen en is gelegen op loopafstand van de Grote Markt.
Inmiddels zijn de ondernemers aldaar – samen met de gemeente – druk doende om maatregelen te treffen om de Grote Markt ook te ontdoen van de vele geparkeerde fietsen. Het gebied rondom de stalling zal ook verder worden opgeknapt. Doelstelling is dat De Laan als één van de stadsentrees naar de binnenstad gaat gelden.
Daarnaast is men bezig om tot een aanpak te komen voor het fietsparkeren op de uitgaansavonden in het Hofkwartier. Doelstelling hier is dat de Biessieklette gevestigd onder het Oude Stadhuis langer op die avonden open zal blijven. De mogelijkheid bestaat dat het stallen hier gratis zal gaan worden op deze momenten.

Verder is de BOF nauw betrokken om te komen tot een structurele aanpak van de fietsproblematiek in de Haagse binnenstad. Er zal aangepast beleid komen om de wrakken sneller te verwijderen en de weesfietsen verder tegen te gaan.
Daarnaast wordt druk gezocht naar een ander stallingsconcept en andere stallingsmogelijkheden. Ook het bebordingsvraagstuk wordt aangepakt. Wij zullen u hier over blijven informeren.

BOF nieuwsbrief 07
Dit artikel stond in de BOF nieuwsbrief van juli 2012.

Bekijk de BOF nieuwsbrief van juli 2012.

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief