Nieuws van de politie

‘Meld Misdaad Anoniem!’

© Binnenstad Ondernemers Federatie

Soms wilt u iets over een ernstig misdrijf vertellen zonder dat uw naam en overige gegevens bekend worden. Dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen. Zo krijgt de politie informatie die zij anders niet zou ontvangen. Het gratis telefoonnummer is 0800-7000.

Nieuwsbrief BOF - december 2012

Meld Misdaad Anoniem (Stichting M.) heeft als doel criminaliteit aan te pakken. Uw anonimiteit is van hoofdbelang, en wordt door de stichting beschermd. U kan het nummer bellen voor ernstige zaken die betrekking hebben op moord en doodslag, wapenhandel, drugshandel, geweld op straat en huiselijk geweld. Voor creditcardfraude, verzekeringsfraude, fraude met zorg- en huurtoeslag en oplichting. Maar ook inzake illegale handel en opslag van zwaar en gevaarlijk vuurwerk. Ook geven melders bruikbare informatie over vuurwerkbommenmakers.

U mag het nummer niet bellen als er spoed is (inbraak of overval; bel dan 112) of wanneer u algemene vragen heeft (bel dan 0900-8844). Na uw melding bij Meld Misdaad Anoniem wordt de melding doorgestuurd naar diverse partners en wordt de melding getoetst. Klopt e.e.a., dan gaat men over tot actie. Eén op de acht meldingen leidt inmiddels tot een aanhouding.

BOF nieuwsbrief 12
Dit artikel stond in de BOF nieuwsbrief van december 2012.

Bekijk de BOF nieuwsbrief van december 2012.

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief